TREĆE STANJE

o trudnoći, majčinstvu, roditeljstvu, djeci i obitelji

nedjelja, 2. studenoga 2008.

Vraćanje u formu



Svaka žena koja je rodila, barem se jednom pred otvorenim vratima ormara zapitala "Hoću li više ikada moći ući u svoje omiljene stare traperice?"
Treba vježbati. Ali ne treba biti nestrpljiv!
Prva dva mjeseca nakon porođaja nije niti preporučljivo vježbati zato što mnoge vježbe, naročito one za jačanje trbušnih mišića, mogu biti iznimno naporne za ženu koja je nedugo rodila.
Što se postizanja linije tiče, računajte da ste se debljali 9 mjeseci te da će vam, vjerojatno, najmanje toliko trebati i da vratite liniju. Dok dojite, nipošto ne smijete ići na nikave dijete, jer vaša beba preko mlijeka dobiva apsolutno sve što joj je potrebno, što znači da joj ne smije faliti ni mesa, ni masnoće, ni šećera... ni svega ostalog što nas odrasle DEBLJA.
Nakon porođaja je jako važno jesti puno bjelančevina, namirnica bogatih željezom, magnezijem i folnom kiselinom i vitaminom C.
ŽELJEZO: iznutrice, riba, morski plodovi, janjetina, teletina, puretina, piletina, divljač, jaja, mahune, grašak, pistacije, kikiriki
MAGNEZIJ: kakao bez šećera, pšenični i integralni kruh, crno vino
FOLNA KISELINA: zelena salata, špinat, bademi, kupus, paprika, sir, banane
VITAMIN C: limun, kivi, jagode, peršin, paprika, kupus, cvjetača
Od ovog se može svašta iskombinirati!
Dojite li ili ne, vaša prsa bez sumnje neće biti čvrsta kao prije, stoga što je višak kilograma u trudnoći omlohavio mišiće koji ih pridržavaju. Vratit će im se oblik kada se vrati i menstrualni ciklus. Kako biste vratili čvrstoću vašim prsima, tuširajte ih hladnom vodom svakodnevno poslije kupanja. Možete koristiti i kozmetičke proizvode posebno namijenjene za prsa. Čim se budete mogli vratiti sportskim aktivnostima, znajte da su tenis i plivanje najbolji sportovi za lijepa prsa.

Nema komentara: